E-PLATFORMA
pentru Guvernarea Locală
Congresul Autorităților Locale din Moldova
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Alexandru Palii

WEBINAR: „ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA SERVICIILOR PUBLICE DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ: ASPECTE JURIDICE ȘI IMPLICAȚII PRACTICE”

WEBINAR: „ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA SERVICIILOR PUBLICE DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ: ASPECTE JURIDICE ȘI IMPLICAȚII PRACTICE”

Proiectul de implicare civică în guvernarea locală „Mă Implic”, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), vă invită să participați la primul webinar din seria de webinare gratuite adresate aleșilor locali și funcționarilor din administrațiile publice locale, precum și conducătorilor operatorilor prestatori de servicii comunale. Webinarul cu tema „ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA SERVICIILOR PUBLICE DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ: ASPECTE JURIDICE ȘI IMPLICAȚII PRACTICE” va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022 la ora 14.00 pe https://e-platforma.calm.md/ 

În cadrul evenimentului vor fi oferite într-un format accesibil informații și recomandări practice, inclusiv modele de acte necesare pentru formalizarea/organizarea corectă din punct de vedere juridic a înființării și funcționării serviciilor publice de gospodărie comunală. 

Prezentările, moderarea și expertiza necesară în cadrul evenimentului vor fi livrate de către Ion Beschieru, expert în domeniul  administrației publice locale și a descentralizării, cu o experiență de peste 15 ani, acumulată activând în cadrul CALM și a mai multor organizații internaționale, inclusiv în cadrul Consiliului Europei unde a gestionat un proiect regional în domeniul guvernării locale în țările Parteneriatului Estic.

Pentru a participa la eveniment, este nevoie să vă creați un cont pe https://e-platforma.calm.md/login/ și să fiți logați în sistem la momentul desfășurării evenimentului. Evenimentul va fi disponibil în secțiunea ZOOM de pe prima pagină a platformei.

Proiectul de implicare civică în guvernarea locală „Mă Implic” oferă asistență tehnică și financiară pentru 30 de localități/grupuri de APL-uri în vederea a îmbunătățirii gestiunii serviciilor de gospodărie comunală, inclusiv în partea ce ține de reglementarea juridică (regulamentele locale, alte acte juridice) necesară pentru buna funcționare a acestora. Ca urmare a acestor activități la nivel local, proiectul a acumulat o bogată experiență și know-how (cunoștințe, modele de acte, întrebări frecvente și soluții/răspunsuri), ce țin de regulamentele locale și partea juridică a înființării, organizării și funcționării serviciilor comunale.

Scopul proiectul de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC” este de a crea condiții ca populația din mediul rural din Republica Moldova să aibă acces echitabil la servicii comunale de calitate. Proiectul „MĂ IMPLIC” este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Skat Consulting Ltd.

#MaImplic #CALM #webinar #eplatformacalm #skatconsulting #swisscooperation


  • Distribuie