E-PLATFORMA
pentru Guvernarea Locală
Congresul Autorităților Locale din Moldova
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Alexandru Palii

CALM ȘI PROIECTUL MĂ IMPLIC AU ORGANIZAT UN WEBINAR DEDICAT MOBILIZĂRII RESURSELOR DE CĂTRE APL

CALM ȘI PROIECTUL MĂ IMPLIC AU ORGANIZAT UN WEBINAR DEDICAT MOBILIZĂRII RESURSELOR DE CĂTRE APL

La data de 7 decembrie 2022, Mă Implic – Proiectul de implicare civică în guvernarea locală, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), a organizat al treilea webinar din seria de webinare gratuite adresate aleșilor locali, contabililor și funcționarilor din administrațiile publice locale.

În cadrul evenimentului au fost prezentate informații și recomandări  practice, privind mobilizarea resurselor în procesul de dezvoltare a comunității, inclusiv exemple de bune practici, care vor putea fi preluate sau adaptate la necesități.

Formatoarea webinarului Victoria Matveev – consultantă în domeniile mobilizarea resurselor și colectare de fonduri, a vorbit despre modul de mobilizare a comunității și logistica procesului de mobilizare a resurselor.

Reprezentanții APL s-au aratat interesați despre tipologia actorilor și resurselor comunitare, metodele și tehnicile de mobilizare a resurselor, unele experiențe de mobilizare a resurselor locale și externe, precum și factorii de succes în procesul de mobilizare a resurselor.

Evenimentul a fost organizat pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală https://e-platforma.calm.md. În acest sens, reamintim că în cadrul E-platformei sunt oferite cursuri de instruire și servicii de suport online pentru reprezentanții autorităților publice locale și prestatorii de servicii de la nivel local. Totodată, E-platforma pune la dispoziția beneficiarilor un set structurat de resurse (acte normative, ghiduri, rapoarte, etc.) și alte instrumente online aferente domeniului administrației publice locale. 


  • Distribuie