E-PLATFORMA
pentru Guvernarea Locală
Congresul Autorităților Locale din Moldova
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Alexandru Palii

Comunicat de presă cu privire la lansarea cursului online  “Managementul finanțelor publice locale”

Comunicat de presă cu privire la lansarea cursului online “Managementul finanțelor publice locale”

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu suportul Proiectului de Implicare Civică în Guvernarea Locală MĂ IMPLIC lansează din data de 13 martie 2023 cursul online “Managementul finanțelor publice locale”. Acesta va putea fi accesat pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală e-platforma.calm.md după înregistrarea și logarea pe platformă.

Accesul la curs va avea loc în baza introducerii unei chei de acces ce va fi livrată beneficiarilor (membrii CALM, care au achitat cotizația de membru), care vor trimite o solicitare în acest sens către serviciul de asistență al E-Platformei – Helpdesk sau la adresa de e-mail e-platforma@calm.md.  Persoană de contact: Carolina Furdui – 079588132.

În cadrul cursului vor fi studiate sistemul finanțelor publice; reglementări metodologice pentru elaborarea, aprobarea și modificarea bugetelor locale; atragerea împrumuturilor de către APL; executarea și raportarea bugetelor locale.

Durata acestuia va fi de 4 săptămâni, fiind accesibil 24/7.

Cursul este destinat primarilor, consilierilor locali, contabililor-șefi, altor specialiști din primării și din domenii conexe.

Formator al cursului: Galina Colun, expert în finanțe publice locale.

Notă: Ghidul beneficiarului și Instrucțiuni privind utilizarea E-platformei pot fi accesate AICI: https://e-platforma.calm.md/mod/resource/view.php?id=496


  • Distribuie