E-PLATFORMA
pentru Guvernarea Locală
Congresul Autorităților Locale din Moldova
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Alexandru Palii

Comunicat de presă cu privire la lansarea cursului online “Achizițiile publice la nivel local. Aspecte introductive și repere practice”

Comunicat de presă cu privire la lansarea cursului online “Achizițiile publice la nivel local. Aspecte introductive și repere practice”

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu suportul Proiectului de Implicare Civică în Guvernarea Locală MĂ IMPLIC lansează din data de 25 septembrie 2023 cursul online “Achizițiile publice la nivel local. Aspecte introductive și repere practice”. Acesta va putea fi accesat pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală e-platforma.calm.md după înregistrarea și logarea pe platformă. 

În ultima perioadă se observă creșterea importanței domeniului achizițiilor publice, care reglementează modul de procurare a bunurilor, executare de lucrări sau prestare de servicii, în special pentru domenii de interes public la nivel central sau local. Cursul online ”Achizițiile publice la nivel local. Aspecte introductive și repere practice” poartă un caracter introductiv în materia reglementării unui astfel de domeniu complex la nivel local, atrăgând-se atenție la anumite aspecte practice importante.

Cursul are drept scop formarea și/sau consolidarea cunoștințelor și pregătirii profesionale a personalului autorităților administrației publice locale (APL) precum și al altor specialiști din domenii conexe în problemele ce țin de elementele cheie ale sistemului de achiziții publice, în special în contextul adaptării lor la nivelul și necesitățile locale.

Cursul este destinat primarilor, secretarilor consiliilor locale, contabililor-șefi, altor funcționari publici din primării, precum și specialiștilor din domenii conexe.

Acest curs se va desfășura pe durata a 4 săptămâni, fiind accesibil 24/7 (4 ore pe săptămână: 1 sesiune de 2 ore online + 2 ore lucru individual).

Accesul la curs va avea loc în baza introducerii unei chei de acces ce va fi livrată beneficiarilor (membrii CALM, care au achitat cotizația de membru), care vor trimite o solicitare în acest sens către serviciul de asistență al E-Platformei – Helpdesk sau la adresa de e-mail e-platforma@calm.md.  Persoană de contact: Carolina Furdui – 079588132.

Formator al cursului: Viorel Rusu, expert juridic CALM.

Notă: Ghidul beneficiarului și Instrucțiuni privind utilizarea E-platformei pot fi accesate AICI: https://e-platforma.calm.md/mod/resource/view.php?id=496 

  • Distribuie