E-PLATFORMA
pentru Guvernarea Locală
Congresul Autorităților Locale din Moldova
Salt la conţinutul principal

Postare pe blog de către Alexandru Palii

Comunicat de presă cu privire la organizarea Webinarului cu tema „Superficia în temeiul dispoziției legale sau actului juridic. Perspectiva APL”

Comunicat de presă cu privire la organizarea Webinarului cu tema „Superficia în temeiul dispoziției legale sau actului juridic. Perspectiva APL”

Congresul Autorităților Locale din Moldova cu suportul Proiectului de Implicare Civică în Guvernarea Locală „MĂ IMPLIC” organizează la data de 25 octombrie 2023 ora 14:00 un Webinar cu tema „Superficia în temeiul dispoziției legale sau actului juridic. Perspectiva APL”, care se va desfășura pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală a CALM: e-platforma.calm.md.

În cadrul webinarului vor fi prezentate: aspecte teoretice și practice privind constituirea superficiei și efectele juridice ale acesteia; condițiile de fond și de formă; evoluția în relațiile funciare de la instituțiile arendei și locațiunii la cea a superficiei; aspecte practice privind stabilirea dimensiunilor/hotarelor superfciei și a cuantumului redevenței; măsurile organizatorice ale APL în legătură cu superficia în temeiul dispoziției legale sau actului juridic; particularitățile construcției pe terenurile grevate cu superficie, precum și prezentarea unui model de contract de superficie.

Webinarul este destinat primarilor, consilierilor locali, secretarilor consiliilor locale, contabililor-șefi, inginerilor cadastrali, arhitecților, altor specialiști din primării și din domenii conexe.

Formator al Webinarului: Igor Cristal, expert CALM

Participarea la aceste eveniment va fi posibilă după înregistrarea și logarea pe platformă.

Pentru asistență poate fi contactat consultantul suport online Carolina Furdui – tel: 079588132.

  • Distribuie